Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter
tips voor afvallen

Valkuilen tijdens de vakantie en alternatieven

Tijdens je vakantie zijn er veel valkuilen waardoor je van je gewonen patronen gaat afwijken en daardoor meer en met name ongezonder gaat eten. Michelle  May heeft een lijstje opgesteld met zinnen die in allerlei situaties van pas kunnen komen. Die zinnen moeten jou zelf de regie in handen geven zonder veel moeite. Het is verbazingwekkend te merken dat het juist dit soort zaken zijn  die echt helpen in moeilijke situaties. Je moet wel de zinnen goed in je opnemen en gebruiken op het juiste  moment.  Ik zou zeggen, probeer het gewoon uit en kijk voor jezelf of het helpt.

Helpende, alternatieve gedachten
De Amerikaanse mindful eten-deskundige Michelle May* heeft een lijstje opgesteld met zinnen die in allerlei situaties juist helpend zijn, en die je zelf de regie geven over je acties. Kijk eens of je die in je hoofd kunt opnemen. Ze helpen je in lastige omstandigheden.

Gedachte: Ik moet ervan genieten nu het kan!
Alternatief: Ik mag elke dag genieten van lekker eten.

Gedachte: Op vakantie wil ik eten zoveel ik maar wil.
Alternatief: Op vakantie wil ik me goed voelen, dus ik eet zoveel ik nodig heb.

Gedachte: Als overal steeds eten staat, dan ga ik constant snaaien.
Alternatief: Als overal steeds eten staat, dan kan ik wachten tot ik echt honger heb.

Gedachte: Bij een buffet moet ik van alles wat proberen.
Alternatief: Bij een buffet kan ik nemen wat ik het aller-lekkerst vind.

Gedachte: Ik wil me nu even helemaal geen zorgen maken over wat ik eet.
Alternatief: Ik eet om mezelf te voeden en ervan te genieten, waar en wanneer dan ook.

Gedachte: Het eten is zo lekker hier, ik kan niets laten staan.
Alternatief: Het eten is zo lekker hier, ik proef en geniet er het meest van als ik stop voordat ik overvol zit.

Gedachte: Ik moet mijn geld er wel uit halen!
Alternatief: Als ik precies neem wat ik nodig heb, dan heb ik mijn geld het best besteed.

Gedachte: Ik wil niets missen.
Alternatief: Er is elke dag overal lekker eten, ik hoef me nooit zorgen te maken dat ik iets mis.

Gedachte: Ik ga hier helemaal los en thuis ga ik wel weer naar de sportschool.
Alternatief: Ik eet hier zoveel als comfortabel voelt en ik neem beweging wanneer ik behoefte heb.

Gedachte: Ik weet zeker dat ik 3 kilo ben aangekomen als ik thuis kom.
Alternatief: Ik weet zeker dat ik thuis kom met heerlijke herinneringen aan bijzondere smaken en gerechten en met een gezond gevoel.

Leave a Comment: