Teriyaki meatball - Mijn Gezond Advies

Teriyaki meatball

By johandebruijn  

november 18, 2016

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 45 mins

Ingrediënten

60 ml sojasaus

3 tl rietsuiker

wat knoflookzout

een half ui, fijngesneden

el gember

450 gram mager gehakt

50 gram paneermeel

Voor de saus heb je nodig:

50 gram rietsuiker

250 ml water

el gember

ketchup

75 ml azijn

2 el sojasaus

Aanwijzingen

1En zo maak je deze gehaktballen:

2Mix alle ingrediënten voor de saus en zet klaar voor gebruik

3Mix alle ingrediënten voor de ballen zonder het gehakt en het paneermeel; laat even rusten voor 10 minuten

4Doe het gehakt in een schaal en maak een putje in het midden. Doe het paneermeel in het putje en giet het sojamengsel over het paneermeel. Meng vervolgens door elkaar.

5Als alles goed gemengd is maak je de ballen en bak die even aan in de olie totdat ze aan alle kanten bruin zijn

6Neem de ballen van het vuur, doe de ballen vervolgens in een ovenschaal, giet de saus er bij en zet ze vervolgens voor ongeveer een uur in de oven op 150 graden.

00:00