Penne met tomatensaus en spinazie

Geschreven door johandebruijn

Penne met tomatensaus en spinazie

By johandebruijn  

november 30, 2016

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Opbrengsten: 4 personen

Ingrediënten

300 gram mager rundergehakt

500 gram volkoren penne

2 blikjes tomatenblokjes

1 blikje tomatenpuree

3 teentjes knoflook

250 gram champignons

300 gram spinazie

125 ml Finesse voor koken light

paprikapoeder

3 el olijfolie

peper en zout

Aanwijzingen

1Kook de penne (volkoren) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2Zet een pan op middelhoog vuur en laat de 1 el olie hierin warm worden.

3Snipper de knoflook en laat even kort aanfruiten in de olie.

4Voeg de tomatenpuree erbij, roer goed en doe er vervolgens de tomatenblokjes bij.

5Dek de pan af en zet op laag vuur.

6Rul het gehakt in een pan totdat het helemaal gaar is en voeg het dan bij de tomatensaus.

7Maak af met wat peper en zout en laat vervolgens op laag vuur een minuut of 20 staan.

8Maak de pan schoon en bak de champignons hierin met een el olie.

9Wanneer de champignons bruin zijn, voeg dan de paprikapoeder toe, roer goed en voeg dan de Finesse voor koken toe.

10Laat de pan op laag vuur staan.

11Neem een wok en doe daar een el olie in.

12Laat warm worden en voeg vervolgens de spinazie toe. Roerbak de spinazie totdat deze geslonken is.

13Voeg dan het champignon mengsel toe en meng alles door elkaar.

14Voeg wat peper en zout toe en serveer de penne met daarover wat saus en de spinazie er naast.

00:00

Over de auteur

johandebruijn

Laat een reactie achter