Kip Curry met rijst

kipcurry
Geschreven door johandebruijn
kipcurry

Kip Curry met rijst

By johandebruijn  

november 30, 2016

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 35 mins
  • Opbrengsten: 4 personen
kipcurry

Ingrediënten

275 g zilvervliesrijst

400 g kipfilet

2 tl kerriepoeder

250 g kastanjechampignons (bakje)

200 g tuinerwten

1 ui

2 el olie

125 ml crème fraîche

Aanwijzingen

1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2Snijd de kipfilet in blokjes. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze; snijd de grote champignons in vieren.

4Snipper de ui. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig op middelhoog vuur.

5Voeg het kerriepoeder toe en laat even meebakken.

6Doe kip er bij.

7Zet het vuur hoog en bak de kip gaar in 4-5 minuten.

8Bak in een andere pan de champignons mooi bruin en voeg die bij de kip en ui.

9Meng goed door elkaar en laat even op hoog vuur inbakken voor een minuut.

10Voeg de crème fraîche en de tuinerwten toe, verwarm nog even.

11Breng op smaak met peper en zout.

12Serveer de kip, tuinerwten en champignons met de rijst.

00:00

Over de auteur

johandebruijn

Laat een reactie achter