Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter

Quinoa met Italiaanse gehaktballetjes

Dit heb je voor dit gerecht nodig*:

  • 400 g quinoa
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 bos oregano
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 75 g Pecorino
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 400 g cherrytomaten
  • 140 g tomatenpuree
  • olijfolie extra vierge
  • 1 bos basilicum

En zo maak je dit gerecht:

  • Kook de quinoa met een takje oregano gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en pers een derde van de knoflook fijn met een knoflookpers.
  • Ris en snijd de oregano.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de pecorino.
  • Meng in een kom het gehakt met de 2/3 deel van de Pecorino, knoflook, oregano, ei, een beetje zout, versgemalen peper en paneermeel. Vorm gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg op een bord.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de resterende knoflook.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de knoflook, paprika, cherrytomaatjes, sjalot en tomatenpuree circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
  • Pluk de basilicum en roer door de saus.
  • Pureer de saus met de staafmixer.
  • Schep de gehaktballen terug in de saus en laat 15-20 minuten op een laag vuur weer warm worden.
  • Serveer het gehakt op de quinoa en verdeel de overgebleven Pecorino er over.
  • dit gerecht is voor 4 personen.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment: