Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter

Pasta met vegetarische gehaktsaus

Maak nu kennis met de vegetarische wereld door een gerecht voor iedereen; pasta met een gehaktsaus. Het gehakt is ditmaal een zgn. ‘fijngehakt’ waarvan er verschillende in de supermarkt te verkrijgen zijn. Het vegetarisch gehakt is gemaakt op basis van soja-eiwit met toegevoegd vitamine B12 en ijzer. Voor de volledigheid geven wij ook de allergie informatie*.

Dit heb je er voor nodig (4 personen):

  • 1 ui
  • 350 g winterpeen
  • 350 g bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 175 g fijngehakt (Tivall o.i.d.)
  • 520 g sugo piccante
  • 300 g spaghettini
  • 75 g gemalen belegen kaas

En zo maak je het:

  1. Snipper de ui.
  2. Snijd de winterpeen in halve plakjes en de bleekselderij in boogjes.
  3. Roerbak de groenten 5 min. in de olie.
  4. Schep het fijngehakt erbij en roerbak 2 min.
  5. Voeg de sugo Piccante toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  6. Kook ondertussen de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout en schep de spaghettini erdoor.
  8. Bestrooi het gerecht met de kaas en serveer direct.

*Bevat: gerst, tarwe, soja, glutenbevattende granen. Kan bevatten: selderij, eieren, mosterd, sesamzaad.

Leave a Comment: