Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter

Ovenschotel met kip, tomaat en couscous

Dit heb je er voor nodig:

  • 400 g kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)
  • 250 ml kookroom (flesje)
  • 300 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet
  • 600 g tomaten
  • 250 g couscous

En zo maak je het:

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Verdeel de kipfilets in gelijke stukken.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets in 2 min. lichtbruin.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
  4. Verdeel de vrucht in partjes.
  5. Knip de peterselie fijn en meng met de citroenschil.
  6. Verwarm de room met het water en bouillontablet in een pan.
  7. Was en snijd de tomaten in kleine stukjes.
  8. Vet de ovenschaal in met olie.
  9. Verdeel de tomaat over de ovenschaal.
  10. Strooi de couscous erover.
  11. Schenk het warme roommengsel over de couscous.
  12. Leg de kipfilet bovenop de couscous en bestrooi met peper en zout.
  13. Dek de ovenschaal af en laat in ca. 20 min. in de oven gaar worden.
  14. Bestrooi de schotel met peterseliemengsel en serveer met de citroenpartjes.

dit gerecht is voor 4 personen

Leave a Comment: