Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter
lamsgehaktballetjes

Lamsgehaktballetjes in tomatensaus

Dit heb je er voor nodig:

  • 150 gram lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 kleine ui
  • 3 vleestomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Mespunt tijm

En zo maak je het:

  1. Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de fijn geknipte peterselie. Vorm er kleine balletjes van.
  2. Pel de ui snijd hem klein.
  3. Was de tomaten, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees klein.
  4. Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
  5. Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
  6. Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgette en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig…

  • 1 – 2 courgettes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Leave a Comment: