Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter

Krieltjes met kip en ham uit de oven

Een gemakkelijk, voedzaam en smakelijk recept. Een recept met weinig ingredienten, mogelijkheid tot variatie en iedereen houdt wel van een stukje ‘verpakte’ kip. Dit gerecht bevat weinig vet en past prima binnen jouw dagelijks menu. Zorg er wel voor dat je jezelf aan de voorgeschreven hoeveelheid krieltjes houdt.

Dit heb je er voor nodig (4 personen):

  • 375 g kipfilet
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 8 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 zakken krieltjes (a 425 g)
  • 15 g gedroogde rozemarijn

En zo maak je het:

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen.
  2. Kipfilet in 4 stukken verdelen en met zout en peper bestrooien.
  3. Kip met ham omwikkelen.
  4. Tomaten wassen en halveren. Courgette wassen en in plakken snijden.
  5. In schaaltje knoflook uitpersen en met 2 el olijfolie, zout en peper mengen.
  6. Op helft van bakplaat krieltjes leggen, rozemarijn erover verdelen en met 2 el olijfolie besprenkelen.
  7. Kip in midden van bakplaat leggen met tomaten daarnaast.
  8. Helft knoflook-oliemengsel over tomaten verdelen en bakplaat in midden van oven schuiven.
  9. Ca. 25 min. bakken, krieltjes af en toe omscheppen.
  10. Rest van knoflook-oliemengsel over courgette verdelen en courgette laatste 15 min. op bakplaat in oven mee verwarmen.
  11. Groenten en aardappelen mengen. Over vier borden verdelen en kip erbij serveren.

 

Leave a Comment: