Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter
kip met gember

Kip met gember

Een recept dat van origine uit de Filippijnen komt. Na wat heen en weer probeersels bleef dit recept over. Een fantastisch recept om op een snelle wijze een lekkere smakelijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Neem daarbij dat je het snel bereid hebt, het met alle soorten groenten kunt eten en super gemakkelijk. Bovendien zullen ook de overige familieleden van deze super lekkere kip gaan genieten. Eet het met rijst (zilvervlies) of met noodles; beiden kan prima gecombineerd worden met deze kip. Het recept is zo eenvoudig dat wij het als een varia bij de recepten hebben gevoegd voor het geval je een eenvoudige snelle maaltijd wilt bereiden en je het recept vanuit het menu niet lust.

Dit heb je er voor nodig*:                                                                                                      En zo maak je het:

  • 8 kippendijstukken (met bot er in is het lekkerst!)
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • fijngesneden stuk gember van ongeveer 40 gram
  • 3 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • kopje bloem
  • 3 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 tl maizena
  1. doe de bloem in een kom met zout en peper naar smaak
  2. zet een hapjespan op het middel vuur en voeg de olie toe
  3. wentel de kipstukken door de bloem en leg voorzichtig in de heet geworden olie
  4. bak aan beide kanten ongeveer 4 minuten tot de kipstukken mooi bruin zijn (gaar hoeft niet)
  5. haal de kipstukken uit de pan en laat de olie in de pan
  6. doe de uien, gember en de knoflook in de pan en fruit even aan
  7. voeg vervolgens de sojasaus toe en de suiker
  8. zet het vuur hoger en voeg 150ml water toe
  9. roer goed
  10. doe de maizena in een kom en voeg wat water toe en roer tot de maizena is opgelost
  11. voeg nu de maizena voorzichtig bij saus van de uien, gember en knoflook
  12. voeg zoveel maizena toe tot aan het punt dat de saus verdikt
  13. zet het uur laag en voeg de kipstukken toe
  14. doe het deksel op de pan en laat alles een minuut of 30 zachtjes sudderen
  15. Serveer met rijst en groenten.

Leave a Comment: