Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter
gevulde eitjes, tussendoortje

Gevulde eitjes

Dit is een heerlijk eenvoudig maar verrukkelijk smakend basisrecept voor gevulde eitjes. Je kunt hier je creativiteit op loslaten doordat je van alles kunt toevoegen om steeds weer een andere smaak te krijgen. Voeg wat kerriepoeder toe en je hebt heerlijke kerrie eitjes; voeg wat gesnipperd- en gebakken ui toe, voeg wat fijngesneden bacon toe en ga zo maar door. Laat de chef kok in jezelf spreken en ga aan de slag met dit eenvoudige maar lekkere basisrecept. TIP: het eigeel blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Je hoeft dus niet alles in één keer op te maken.

Dit heb je er voor nodig:

  • 6 eieren
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels 3% mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder of fijne mosterd

En zo maak je het:

  1. Leg de eieren in een pan met gezouten water.
  2. Breng water aan de kook en laat de eieren in ongeveer 10 tot 15 minuten hard koken.
  3. Giet af, en laat de eieren afkoelen.
  4. Pel de eieren. Snij de eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel.
  5. Meng het eigeel in een kom met paprikapoeder, mayonaise en mosterd(poeder).
  6. Schep het mengsel in de eiwithelften. Serveer koel.

 

 

 

 

 

Leave a Comment: