Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter

Cloud bread

Mijn Gezond Advies is natuurlijk ook steeds op zoek naar nieuwe gerechten die passen binnen de visie van Mijn Gezond Advies. Een van deze nieuwe ontwikkelingen is die van het zgn. ‘cloud bread’. Heerlijk luchtig brood zonder de koolhydraten die bij brood horen. Eenmaal klaar dan kun je met deze broodjes volop combineren. Met nog geen 30 Kcal per stuk past dit prima binnen een uitgebreide lunch. Beleg een broodje met wat sla, kip of kalkoenfilet en wat yoghurt dressing; fantastisch! Je kunt met deze ‘wolkjes’ eindeloos combineren zowel met zoet alsook met hartig beleg. Zoet beleg zoals jam, fruit (bijv. aardbeien) smaken er heerlijk bij. Maar ook kipfilet, rosbief of een andere magere vleessoort combineert uitstekend.

Dit heb je er voor nodig:

  • 3 eieren
  • 3 el roomkaas light
  • 1/4 tl bakpoeder
  • el honing

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Scheidt het eiwit en de dooiers van elkaar.
  3. Klop het eiwit met het bakpoeder op in een ABSOLUUT vetvrije kom (even afdoen met citroensap).
  4. Het eiwit is goed geklopt als het in een punt aan je garde blijft hangen.
  5. Klop de eierdooiers met de roomkaas en honing in een andere kom op
  6. Vermeng de dooiers langzaam met het eiwit zodat de lucht in het eiwit blijft
  7. Leg wat bakpapier op een bakplaat en schep kleine bolletjes van het mengsel op de bakplaat
  8. baktijd is ongeveer 17-20 minuten

 

 

 

Leave a Comment: