Mijn Gezond Advies
Volg ons op Facebook en Twitter

Bloemkool, kabeljauw en sinaasappel

Heel apart dit recept. Het ‘vreemde’ komt doordat je sinaasappel gaat gebruiken in combinatie met vis. Het heeft een verfrissende smaak en komt goed tot zijn recht in je mond. Pas om met de hoeveelheid aardappel; neem niet meer dan voorgeschreven.

Dit heb je er voor nodig*:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 zakje verse peterselie (30 g)
  • 500 g kabeljauwfilet (diepvries)
  • 700 gram aardappelschijfjes (met knoflook)

En zo maak je het:

  1. Bloemkool schoonmaken, in heel kleine roosjes verdelen. Ui pellen en snipperen. Sinaasappel onder kraan goed schoonboenen.
  2. Schil raspen en sinaasappel uitpersen.
  3. In brede diepe pan olie verhitten en ui 1 min. bakken.
  4. Sinaasappelschil erdoor roeren. Tomaten met vocht, sinaasappelsap en bouillontablet toevoegen.
  5. Aan de kook brengen en tomaten met houten lepel fijndrukken.
  6. Bloemkool toevoegen. Op matig hoog vuur met deksel 3 min. koken.
  7. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Helft peterselie toevoegen aan pan.
  8. Visfilets (eventueel grote stukken halveren) in saus leggen.
  9. Op laag vuur met deksel in ca. 8 min. gaar laten worden.
  10. Ondertussen in droge koekenpan aardappelschijfjes bruinbakken.
  11. Visgerecht en aardappeltjes over vier borden verdelen.
  12. Rest peterselie over vis strooien.

Leave a Comment: