By johandebruijn Gratis weekmenu
november 30, 2016
300 g zilvervliesrijst
1 pak koolvisfilet (diepvries 400 g)
6 eetlepels sojasaus (flesje à 150 ml)
1 eetlepel gemberpoeder
1 rode peper
1 citroen
4 eetlepels sesamolie
2 zakken Chinese groentemix (à 400 g)
1Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
2Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
3Vis in ovenschaal leggen.
44 eetlepels sojasaus mengen met gemberpoeder.
5Rode peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in reepjes snijden.
6Reepjes peper over vis verdelen.
7Citroen schoonboenen en 4 plakjes eraf snijden.
8Rest van citroen uitpersen.
9Citroensap samen met sojasaus over vis schenken.
10Schijfjes citroen erop leggen.
11Vis in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden.
12In wok of braadpan olie verhitten.
13Groentemix ca. 5 minuten roerbakken.
14Rest van sojasaus meeverwarmen.
15Op smaak brengen met zout en peper.
16Rijst en groentemengsel serveren met vis in sojasaus.