By johandebruijn Gratis weekmenu
november 30, 2016
1 eetlepel vissaus
2 stukjes zalmfilet
1 teentje knoflook
Stukje gemberwortel
2 eetlepels olie
400 gram roerbakgroente zoals ui, wortel, paprika
zilvervliesrijst
1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
3Schil het stukje gember en rasp het.
4Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
5Voeg de roerbakgroente toe en laat de groente heet worden.
6Bestrooi de zalm met peper.
7Maak de groente op smaak met peper en de vissaus. Voeg eventueel een beetje water toe.
8Schuif de groente een beetje aan de kant en leg de vis er in. Stoof de vis in ca. 8 minuten gaar.
9Serveer de rijst en groenten apart. Leg de zalm op de groenten.