Blog

Havermout

havermout
Geschreven door johandebruijn

Havermout een supergezonde start

havermout

Start je dag met een gezond en voedzaam ontbijt zoals bijvoorbeeld havermout, dan voorzie je je lichaam van onmisbare voedingsstoffen.

Havermout heeft legio voordelen. Het bevat oplosbare vezels die in je darmen veel vocht opnemen en je immuumsysteem versterken. Daarnaast bindt het met galzouten tijdens de spijsvertering, waardoor deze niet wordt geresorbeerd maar via de ontlasting het lichaam verlaat.

Galzouten worden in het lichaam uit cholesterol gemaakt. Daarom is regelmatig havermout eten een natuurlijke manier om het LDL – cholesterolgehalte te verlagen. Verder zit havermout boordevol essentiële mineralen en spoorelementen zoals calcium, magnesium, kalium, en ijzer, evenals antioxidanten die je tegen schadelijke stoffen beschermen. Bovendien veroorzaakt havermout snel een verzadigd gevoel. De kans dat je naar ongezonde tussendoortjes grijpt is kleiner.

havermout

De koolhydraten worden langzaam in je bloed opgenomen waardoor je suikerspiegel stabiel blijft. Als je havermout al regelmatig eet blijf dit dan doen. Als je het nog niet eet probeer het dan eens. En als je het probeert maak dan de havermout eens met banaan en frambozen.

Eet smakelijk.

Support team Mijn Gezond Advies

Over de auteur

johandebruijn

Laat een reactie achter